Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

Modern Art Orchestra koncertje

2016. november 6. 19.00 óra

Modern Art Orchestra koncertje

 Az immár tizedik éve működő Modern Art Orchestra a 2016/2017-es szezonban is, az együttes alapító gondolataihoz híven kívánja folytatni az alapvetően a korábbi évek mintájára szervezett és a visszajelzések alapján sikeres tevékenységét: a kortárs magyar klasszikus zene, a dzsesszmuzsika, és e két műfaj kapcsolatának bemutatását, népszerűsítését, valamint új zenekari darabok születésének inspirálását tűzve ki célul.

A zenekar, alapítása óta kizárólag kortárs zenei repertoárral rendelkezik, amely esztendőről esztendőre növekszik, köszönhetően elsősorban a Modern Art Orchestra körül tevékenykedő szerzőknek, akik az együttes létezését is elegendő inspirációnak érzik a komponáláshoz. A kortárs zenei műhelyként működő együttes példa értékű tevékenységet folytat, hiszen fennállása óta már több mint huszonöt órányi olyan új kompozíció született meg, ami kifejezetten a Modern Art Orchestra számára íródott. Ez a minden túlzás nélkül rekordnak mondható adat nem csupán statisztika, de az együttes kiemelkedő alkotó- és inspiráló tevékenységét is kellőképpen illusztrálja.

Saját szervezésű hangversenyeken, fesztiválokon, kiemelt rendezvényeken és más fellépéseken túl, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is több, párhuzamosan zajló, havi rendszerességű koncertsorozattal vagyunk jelen a magyar kortárs zenei életben.

Fontosnak tartjuk, hogy napjaink kiváló magyar zeneszerzői teret kaphassanak az érvényesüléshez, és a Modern Art Orchestra kiemelkedő tudású, elkötelezett zenészeinek tolmácsolásában kortárs szerzeményeik eljuthassanak az érdeklődő, koncertszerető közönséghez.

A Modern Art Orchestra tíz éves pályafutása alatt számos kiváló koncertet adhatott már a világ különböző pontjain, színpadain. Repertoárunkban fellelhetők a jazztörténelem nagyjainak remekművei, a magyarországi klasszikus és kortárs művek legjobbjai.

 A gödöllői koncert során a zenekar tehetséges zeneszerzőinek műveiből készülünk egy csodálatos válogatással, mely méltón mutatja be zenekarunk munkásságát. Nyomtatóbarát verzió:  Nyomtatóbarát verzió

Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllő város
MNV
Sisi út
Emberi Erőforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllői Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia