Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

KLUBPROGRAMOK

Kastélybarátok Klubja 2020 ősz

KLUBPROGRAMOK

A Kastélybarátok Klubja 1999 óta működő nyilvános összejövetel, mely a kastélyban évente 6-8 alkalommal kerül megrendezésre. A kastély történetével, helyreállításával, aktuális programjaival, kiállításaival kapcsolatos előadásokat szervezünk, meghívott előadóink a kultúra széles területeiről kerülnek ki: történészek, művészettörténészek, restaurátorok, marketinges szakemberek, tanárok, könyvtáros, színháztörténész, építész, amatőr gyűjtő fordult már meg nálunk az elmúlt években. A továbbiakban is szeretettel várunk minden érdeklődőt ingyenes rendezvényünkre!

Kedves Barátaink!

Idén ősszel a járványra való tekintettel új helyszínen és kicsit korábbi időpontban folytatódik Kastélybarátok Klubja elnevezésű rendezvényünk a gödöllői kastélyban. A Kastélybaráti Egyesület közgyűlésén már jól bevált fedett, szabadtéri helyszínen, a földszinti kávézó utolsó terméből nyíló Erzsébet verandán várunk szeretettel mindenkit, akit érdekel a kastély története, az aktuális kiállítások és a legújabb kutatási eredmények. Az előadások előtt és után most is alkalmat kerítünk beszélgetésekre, lehetőség lesz tagdíj befizetésre, és az idén hátra lévő önkéntes munkákra is lehet jelentkezni.

Mint önkénteseink és látogatóink már tapasztalhatták, a kastélyban március óta kötelező a maszk használata, ezért tisztelettel kérem, hogy mindannyiunk biztonsága érdekében erre fokozottan ügyeljünk! A szabadtéri helyszín miatt, bár párnázott székekkel készülünk, javaslom kicsit melegebben öltözni, esetleg sálat, könnyű takarót hozni az időjárás függvényében.

Őszi programunkban az alábbi alkalmakat ajánljuk szíves figyelmükbe:

 

2020. szeptember 22. kedd

15.30 órakor!!

Tűz- és balesetvédelmi oktatás önkénteseinknek

Előadó: Bodor Katalin

16.00 órától:

Bemutatkozik: Lengyel Enikő, a kastély új igazgatóhelyettese

Utána: A kastély titkos élete, 1950-1990. A diákprojekt és a kiállítás újabb titkaiba Faludi Ildikó projektvezető ad betekintést

Valamint: Megújult az Erzsébet királyné emlékkiállítás. Kaján Marianna és Kovács Éva kurátori vezetése

Helyszín:

Gödöllői kastély, Erzsébet veranda

Kiállítótér


 

2020. október 21. szerda

16.00 órakor

 
 A 18. századi arisztokrácia „felhígulása”? – Grassalkovich Antal és társadalmi környezete 

 

Előadó:

Szemethy Tamás történész, vezetőtanár

Helyszín:

Gödöllői kastély, Erzsébet veranda


A szeptemberi est első 30 percében tűz- és balesetvédelmi oktatást tartunk. Azon egyesületi tagtársak figyelmére különösen számítunk, akik rendszeresen önkénteskednek nálunk, ennek ugyanis feltétele a képzésen való részvétel. Az idei nyári programjait sokan segítették munkájukkal, amit a kastély vezetősége és minden kollégám nevében nagyon köszönök!

Minden tagtársunkat és érdeklődőt szeretettel várunk!

 

Kastélybaráti üdvözlettel:

  

Gödöllő, 2020. szeptember 11.                                                                    Kovács Éva muzeológusTovábbi információ a
kovacs.eva [kukac] kiralyikastely.hu
címen kérhető.

 

A korábbi tevékenységeinkről  az éves beszámolóinkban olvashat ITT!

 
 Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllõ város
MNV
Sisi út
Emberi Erõforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllõi Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia