Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

Fogadja örökbe a kastélypark

egyik ősfáját!

Fogadja örökbe a kastélypark

Fogadd örökbe a Kastélypark egyik ősfáját!

A Gödöllői Királyi Kastély 26 ha-os angol kertjében számos 100 évesnél is idősebb, csodálatos ősfa él. Néhányat közülük, még a királyi időszakban ültettek, így egykor még Erzsébet királyné és Ferenc József is sétálhatott mellettük.

 

Célunk, hogy az eddigiekhez hasonlóan tovább gondozzuk a Kastélypark különleges élővilágát, bővítsük növényeink, valamint értékes fáink állományát. Ezzel nemcsak a minket körülvevő környezetet óvjuk, de a természetvédelmi nevelésből is kivesszük a részünket azzal, hogy természeti értékekeinket továbbgondozzuk megőrizve az utókor számára.

 

A „Fogadd örökbe a Kastélypark egyik ősfáját!” elnevezésű akciónkkal szeretnénk a kastélyparkot látogatók természet iránti szeretetét és környezettudatosságát tovább erősíteni, és az adományokat  növényeink gondozására, új növények ültetésére fordítani.

 

Tudnivalók a fák örökbefogadásával kapcsolatban:

·         Örökbefogadónak jelentkezhet minden magánszemély, alapítvány, szervezet, intézmény vagy vállalkozás.

·         Az örökbefogadás jelképes! Az örökbefogadott fa tulajdonjoga nem száll át az örökbefogadóra.

·         Az örökbefogadás 1 éves időtartamra szól és egy növénynek csak egy örökbefogadója lehet.

·       Az örökbefogadóknak személyes találkozók keretében adjuk át a névre szóló oklevelet, amely tanúsítja az örökbefogadás tényét és tartalmazza a növényről szóló információkat. Ezt követően fotót is készítünk az örökbe fogadott fával, majd vezetett parkséta keretében mutatjuk be a park szépségeit és történetét.

·         Az örökbefogadás tényét és az adott növényre vonatkozó információkat a fa elé kihelyezett tábla is jelzi.

·         Az ősfák örökbefogadásának összege: 50.000 Ft, a fiatalabb fák örökbefogadásának díja: 30.000 Ft. A támogatásként befolyó összeget a Kastélypark gondozására, új növények telepítésére fordítjuk.

 

Az örökbefogadás menete:

1.       Látogasson meg minket személyesen vagy látogasson el honlapunkra és válassza ki az ősfát, amit örökbe szeretne fogadni.

2.       Ha személyesen keres fel minket, kérjük, hogy a jegypénztárnál szíveskedjen jelezni örökbefogadási szándékát, és kollégánk segítségével töltsék ki az örökbefogadáshoz szükséges űrlapot.

3.       Amennyiben honlapunkon keresztül szeretné az örökbefogadást végezni, a letölthető űrlap kitöltésével és elküldésével indíthatja el az örökbefogadás folyamatát. A kitöltött űrlapot kérjük, hogy az informacio@kiralyikastely.hu e-mail címre küldjék. Az űrlap beküldése után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot a támogatás befizetése ügyében. Az űrlap beérkezését követően 15 napon belül van lehetőség a támogatási összeget kifizetni személyesen vagy átutalással. Amennyiben ez nem történik meg, az örökbefogadás meghiúsul.

Az örökbefogadásra kiválasztott fák rövid jellemzése

 További tudnivalók és a fák parkon belüli elhelyezkedését mutató rajzot a lenti linkre kattintva éritek el:

https://wke.lt/w/s/rG78mn

Reméljük, sikerült választaniuk a széles kínálatból, ám amennyiben szükségük volna további információra, állunk szíves rendelkezésükre!
e-mail: informacio@kiralyikastely.hu


Nyomtatóbarát verzió:  Nyomtatóbarát verzió

Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllõ város
MNV
Sisi út
Emberi Erõforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllõi Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia