Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

Múzeumok Őszi Fesztiválja

2019. október 5-től

Múzeumok Őszi Fesztiválja

1.     


Horthy-bunker

 

A föld alatt kb. 10 méter mélyen fekvő Horthy Miklós kormányzó elfeledett bunkerét, mintegy 170 cm széles vasbeton falak határolják és vezetett túra keretében látogatható.

Időpontok: szeptember 28; október 12., október 26., november 9.

13.00 és 15.30

regisztráció: informacio@kiralyikastely.hu. Regisztrációkor kérjük megadni a MOF2019BUNKER jeligét!

Egy időpontra max. 12 fő regisztrációját tudjuk fogadni.

Jegyárak: 700 Ft/felnőtt; 300 Ft/diák

 

Mesélő lakosztályok

 

Interaktív, játékos tárlatvezetés családoknak. Hétvégenként különleges barangolásra hívjuk a kastély hajdanvolt lakóinak élete iránt érdeklődőket. Fedezzük fel közösen Erzsébet királyné és Ferenc József lakosztályát és számos érdekes, izgalmas kulisszatitokra fényt deríthetünk!

Időpontok: október 5., 19., 26. november 9. 14.30-tól

Családi belépő (2 felnőtt és max. 3 gyermek részére) 6.400 Ft. Egyéni belépők: felnőtt: 2.600; diák 1.600; óvodás 600 Ft/fő

Romtúra

 

A túra során ellátogatunk az épület azon részeibe, amik egykor szigorúan őrzött területként a szovjet katonaság használatában voltak, és bepillantunk a jelenleg a közönségtől elzárt, az épület felújításra váró szárnyában lévő régi szolgálati lakásokba is. A különleges túra során feltárulnak a közönségtől elzárt, romos épületrészek titkai, és számos érdekességet is megtudhatnak a szovjet éra idejéből.

Időpontok: október 12-én 13.00-tól 16.00-ig 45 percenként indulnak turnusok.

regisztráció: muzeumi.titkar@kiralyikastely.hu. Regisztrációkor kérjük megadni a MOF2019ROM jeligét!

Egy időpontra max. 12 fő regisztrációját tudjuk fogadni.

A túrán zárt cipő viselése javasolt. Ajánlott korosztály: 10 éves kortól.
Belépődíj: 1000.- Ft 

 

 

Séta a királyi magánkertekben

 

Erzsébet királyné gödöllői lakosztályának alsó szintjéhez egy fedett faveranda csatlakozott, mely a királyné privát kertjébe vezetett. Ez a kis intim kert biztosította számára a nyugodt, csendes visszavonulás lehetőségét. Erzsébet királyné kertje ma is csak különleges alkalmakkor nyílik meg a nagyközönség számára. A séta során nemcsak az ide telepített növényekről, hanem a kerti homlokzatról is számos információt megosztunk az érdeklődőkkel, sőt bepillantunk Ferenc József magánkertjébe is.

Időpont: október 12. 13.00-tól

Ingyenes program.

 

Szubjektív tárlatvezetés az időszaki kiállításban

 

A XIX. század második felének festészetét bemutató időszaki tárlatunkban számos, eddig soha ki nem állított, magántulajdonban lévő festményt mutatunk be. A kiállítást festészettechnikai szempontok alapján járjuk végig, a korszakban létező, különböző színhasználatú, ecsetkezelési lehetőségeket véve górcső alá.

Időpont: október 12. 11.00-tól

Részvételi díj: 3.100 Ft/felnőtt; 300 Ft/diák

A programot 12 éven felülieknek ajánljuk.

Festéstechnikai workshop a XIX. sz. végének jegyében

 

Az időszaki tárlathoz kapcsolódva a workshop során a résztvevők elméletben és gyakorlatban ismerkednek az 1800-as évek végére jellemző festészeti stílusirányzatokkal. Elméletben és gyakorlatban is bepillantást nyerhetnek a századfordulós festészeti technikák tendenciáiba.  A két-két és fél órás program végére a résztvevők a korabeli festéstechnikai megoldásokat alkalmazva készítik el saját csendéletüket.

Időpont: október 12. 14.00-tól

regisztráció: muzeumpedagogia@kiralyikastely.hu. A regisztráció során kérjük adják meg a MOF2019WORKSHOP jeligét.

Részvételi díj: 4000 Ft/fő

A programot 10 éven felülieknek ajánljuk.

 

 Királydombi Pavilon:

 

A kastélypark egyetlen megmaradt barokk kori építménye a Királydombi Pavilon, melyet  Grassalkovich I. Antal építtetett az 1760-as években. A belső térben a történelem egészét kívánta megidézni  a honfoglalás kori vezérek és magyar királyok arcképeinek szinte hiánytalan sorával.  Az egykori festményekből mára 14 darab maradt fenn, amit a Magyar Nemzeti Múzeumban őriznek. A Királydombi Pavilonban jelenleg ezek másolatai, ill. festményrekonstrukciók láthatók.

Időpont: október 12. 10.00-17.00

Ingyenes program.

Padlástúra

 

A közönségtől elzárt padlástér bejárása műszaki szakember vezetésével. Egy érdekes sétára várjuk a résztvevőket, melynek során megcsodálhatják a közel háromszáz éves épület tetőszerkezetének kialakítását, megismerkedhetnek a különböző építési technikákkal, és feltárul előttük a műemlék épület üzemeltetéséhez szükséges gépészeti háttér is.

Időpontok: október 12. 10.30-tól 12.30-ig félóránként.

Részvételi díj: 600 Ft/fő.

Regisztráció: muzeumi.titkar@kiralyikastely.hu. A registrációkor kérjuk megadni a MOF2019PADLAS jeligét.

Ajánlott korosztály: 10 éves kortól. A túrán zárt cipő viselése ajánlott.

 

Meglepetés a kastélyban – Papírszínház mesebemutató

A gödöllői kastély népszerű mesehőse, herceg Egérváry Elemér újabb kalandokkal jelentkezik - a mesekönyvek után most papírszínház formájában! Elemér és barátai különleges meglepetésre készülnek - de vajon mire?  A meseelőadásból fény derül a titokra! A színház után egeres kézműveskedésre is lehetőség lesz..

Időpont: október 12. 15.00-tól

Részvételi díj: 500 Ft/felnőtt; 250 Ft/gyermek.


Rejtély az istállóban
  

 

A program során a résztvevők Erzsébet királyné lovagláshoz használt

legyezőjét keresik, melyet egy bezárt szobában rejtettek el. A szoba kulcsát egy számzáras lakattal ellátott láda őrzi. A számsor megfejtéséhez kódokon keresztül vezet az út. A csapatoknak egy órájuk van, hogy teljesítsék a küldetést. A sikerses kódfejtést a kastély 3D-s mozijának megtekintése zárja.

Időpont: október 11. 16.00-tól 20.00-ig óránként.

Részvételi díjak: 1000 Ft/fő

Regisztráció: muzeumi.titkar@kiralyikastely.hu. Regisztrációkor kérjuk megadni a MOF2019REJTely jeligét. Minimum 5, maximum 15 fős csapatok jelentkezését várjuk.

Ajánlott korosztály: 10 éves kortól.

 

 Erzsébet királyné gödöllői emlékei

 

Exkluzív tárlatvezetés Erzsébet királyné vezetésével a kastély királyi lakosztályaiban. Hogyan emlékezik a magyarok kedvenc királynéja a Gödöllőn töltött időszakokra? Erzsébet személyes emlékein keresztül tárul fel a kastély második fénykora.

Időpontok: október 5. és október 19. 11.00,   november 2. 11.30

Részvételi díjak: családi belépő (2 felnőtt és max. 3 gyermek részére): 7500 Ft. Egyéni felnőtt: 4000 Ft, egyéni diák: 2500 Ft/fő

Regisztráció: informacio@kiralyikastely.hu. A regisztrációkor kérjük megadni a MOF2019EKVEZETES jeligét. Egy csoportba max. 25 fő jelentkezését tudjuk fogadni.

 

Kápolna-séta

 

A Grassalkovich I. Antal által a kastélyhoz építtetett kápolna ma már csak ritkán látogatható. A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében most az érdeklődőknek lehetőségük nyílik ennek a csodálatos barokk templomnak a bejárására.

Időpontok: október 12. 14.00-tól 16.00-ig óránként

Részvételi díj: 600 Ft/fő.

Nyomtatóbarát verzió:  Nyomtatóbarát verzió

Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllõ város
MNV
Sisi út
Emberi Erõforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllõi Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia