Akadálymentes verzió DE EN HU
KiállításokProgramokRendezvényhelyszínGyermekek kastélya
 

XX. Jubileumi Nemzetközi

Hárfafesztivál

XX. Jubileumi Nemzetközi

 A fesztivál részletes programját tartalmazó programfüzet a csatolmányból elérhető!

Immár hagyomány, hogy minden év októberében világhírű hárfások látogatnak el Gödöllőre az MVM Koncertek keretében. Október 5. és 14. között már 20. alkalommal kerül megrendezésre a Királyi Kastélyban a nemzetközi hárfafesztivál. A gyönyörűen felújított Lovarda és a Díszterem ismét méltó helyszíne lesz a rangos hangversenyeknek. A Gála Koncert a korábbi jubileumi fesztiválokhoz hasonlóan ismét a Zeneakadémia Nagytermében kerül megrendezésre.

 

A fesztivált Vigh Andrea Prima- és Liszt-díjas hárfaművésznő nyitja meg október 5-én pénteken este a kastély Dísztermében. A koncerten a Junior Prima-díjas Razvaljajeva Anasztázia közreműködésével kéthárfás művek is elhangzanak. A Debussy évforduló alkalmából a nagyon népszerű Kis szvitet is műsorra tűzik. Az első hétvégén a Camac hárfagyár hangszereit tekinthetik meg az érdeklődők a Lovardában, és a hét további koncertjein is a Camac művészei lépnek fel: 6-án szombaton este Ben Creighton Griffiths jazz-hárfaestje, 7-én vasárnap este pedig Isabelle Moretti nagy érdeklődéssel várt francia-spanyol estje lesz hallható. Szombaton és vasárnap (október 67-én és 13-án egyaránt) 11 és 14 órakor ingyenesen látogatható koncerteket is találunk a bőséges kínálatban: Vigh Andrea gyerekeknek szóló koncertjei (A hárfa sokszínűsége) mellett fiatal tehetségek és hárfaegyüttesek is bemutatkoznak, valamint ekkor kerül megrendezésre a Kezdő Hárfások Tücsökfesztiválja is. Ezekre a koncertre regisztrálni kell a jakobikoncertinfo@gmail.com e-mai-címen.

 

A második héten a David és a Salvi hárfagyárak mutatják be a legkülönbözőbb hangszereiket.

A koncertek sorát 12-én pénteken a még nagyon fiatal, de már a világ legjelentősebb pódiumain koncertező Sasha Boldachev virtuóz és rendkívül izgalmas estje nyitja, hiszen többek között Bach, Beethoven, Chopin és Sztravinszkij művei mellett hallhatjuk Freddie Mercury, a Red Hot Chilli Peppers és Piazzolla 1-1 darabját is. Szombaton 11 és 14 órakor folytatódnak az ingyenesen látogatható koncertek, majd este Jana Boušková estjére kerül sor, ahol Smetana nagyon népszerű Hazám ciklusából is elhangzik több tétel, részben a művész saját áiratában.

 

A fesztivál záróakkordjaként a Zeneakadémia Nagytermébe költözik a fesztivál, ahol Jana Boušková, Sasha Boldachev, Vigh Andrea és a Budapesti Vonósok előadásában 3 hárfaversenyt és 1–1 szólóhárfadarabot is meghallgathat a koncertre látogató közönség. Ezen a koncerten hangzik el először Fekete Gyula hárfaversenye, melyet a zeneszerző erre az alkalomra írt Vigh Andreának ajánlva, így ősbemutatóval zárul majd a 20. Jubileumi Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál.

 

A fesztiválon ismét lesz hárfakiállítás, ahol az érdeklődő felnőttek és gyerekek megismerkedhetnek Anne-Marie és Gérard David (Svájc), valamint a Salvi, a Lyon&Healy és a Camac hárfagyárak csodálatos hangszereivel, melyeket a hangversenyek előtt és után meg is szólaltathatnak a koncertekre látogatók.

 

A fesztivál pontos programja:

 https://flipbook.zsirafkreativ.hu/2zsirfKft/harfafesztival-2018/


Csatolmányok:

- programfuzet-page-001.jpg
- programfuzet-page-002.jpg
- programfuzet-page-003.jpg
- programfuzet-page-004(1).jpg
- programfuzet-page-004.jpg
- programfuzet-page-005.jpg
- programfuzet-page-006.jpg
- programfuzet-page-007.jpg
- programfuzet-page-008.jpg
- programfuzet-page-009.jpg
- programfuzet-page-010.jpg
- programfuzet-page-011.jpg
- programfuzet-page-012.jpg
- programfuzet-page-013.jpg
- programfuzet-page-014.jpg
- programfuzet-page-015.jpg
- programfuzet-page-016.jpg
- programfuzet-page-017.jpg
- programfuzet-page-018.jpg
- programfuzet-page-019.jpg
- programfuzet-page-020.jpg
- programfuzet-page-021.jpg
- programfuzet-page-022.jpg
- programfuzet-page-023.jpg
- programfuzet-page-024.jpg


Nyomtatóbarát verzió:  Nyomtatóbarát verzió

Megosztás:  

European Royal Residences
Gödöllő város
MNV
Sisi út
Emberi Erőforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllői Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia