DE EN HU
ExhibitionsProgramsConferences&CelebrationsChildren's Palace
 

Udvari beszállítók boltja

Udvari beszállítók boltja

Az udvari beszállítói cím máig működik, és értékkel bír azokban az országokban, ahol ennek még formai és jogi alapjai megvannak.
Többnyire azok a vállalkozások kapták meg az udvari beszállítói címet, melyek termékeikkel, azok minőségével valamint piac teremtő és építő tevékenységükkel felhívták magukra a figyelmet.

A Gödöllői Királyi Kastély célja, hogy méltón megemlékezzen ezekről a magyar cégekről és termékeikről, valamint reprezentálja a mai kiváló termékelőállítókat és hozzájáruljon bemutatásukkal az országimázs építéséhez.

A Monarchia idejében nagyon sok kiváló magyar termékelőállító megkapta ezt a címet.
 
A termékek között megtalálunk, hangszer gyártókat, bútor készítőt, pezsgőgyárost , fűszer termelőt feldolgozót, sörgyárost, borászt, cukrászt és csokoládé készítőt, porcelán manufaktúrát, likőr gyárost.

Olyan nevek szerepeltek közöttük, amik máig fogalom a fogyasztók számára, ha minőségi termékekre gondolnak:  Tokaji, Törley, Zwack, Dreher, Teleki, Stühmer, Kotányi, Herend, Ország Sándor-orgonagyáros csak, hogy a nagyobb neveket kiemeljük.
A Gödöllői Királyi Kastélynak többet kell reprezentálnia mint önmagát.Ez a hely, mely kiemelt helyszíne építészeti és történelmi örökségünknek, aminek küldetése van. Ennek egyik eleme az Udvari beszállítok boltja.


Ennek megfelelően a Bolt kialakításának koncepciója hátrom pilléren nyugszik:
 
-         Hiteles források alapján, a monarchia idején létező cégek és márkák prezentálása
-         Gödöllő térségéből írott emlékek, valamint a  hagyományok alapján beszállított kézműves termékek bemutatása
-         Hungaricum termékek bemutatása melyek a Gödöllői Királyi Kastély beszállítói 2012 ben

 (Célunk, hogy a későbbiekben külön kiállítást nyissunk ezeknek az előállítóknak későbbiekben megújuló Kastély terekben.)

Ahol mód van rá, a jelenlegi jogutódokkal közösen ,olyan termékkörök, kialakítását kezdte meg a menedzsment, amelyek kötődnek a Királyi családhoz, Gödöllőhöz őrzik és reprezentáljak az időket kiált minőséget és márkát.

 A boltban már megtalálhatók a 
Herendi Porcelán manufaktúra termékei,

a Stühmer gyár termékei,a Tokaj Kereskedőház termékei,
 

Pannonhalmi apátság termékei,
Dreher gyár termékei,
Zwack likőrgyár egyed terméke ( sárgabarack likőr árultuk most nem gyártja de lesz) 
Szamos manufaktúra termékei.

A. termékköröket folyamatosan fejlesztjük a kínálatot szélesítjük, így a közeljövőben megérkeznek az egyedi Teleki borok, a Grassalkovich Kadarka stb.

Egy Kastély életéhez tartozott az is, hogy  voltak helyi beszállítói akik a friss vagy a királyi család által kedvelt alapanyagokat szállították a család a kastély mindenkori tulajdonosa használója számára.
 Ennek megfelelően amikor a Bolt koncepcióját kialakítottuk törekedtünk arra, hogy Gödöllő térségében működő kézműves manufaktúrák termékeit is bevonjuk a kínálatunkba. Természetesen figyelembe véve olyan írott emlékeket amik hitelesen igazolják, hogy a termékeket szerették és fogyasztották a Kastélyban élők.

Így kerültek a kínálatunkba: kézműves lekvárok, méz, szarvasgomba termékek, helyi fűszer specialitások, sárgabarack bór, barackpálinka stb. A termékkör itt is folyamatosan bővül.

A termékkörök nem csak egy bolt kínálatát képezik de az élmény és kalandtúrák alkalmával, egy gasztronómiai tárlatvezetésen bemutatásra is kerülnek az általuk, történelmükkel és magyar tradíciókkal fűszerezett Kast
ély programban


Print:  Print

Share:  

Main page  //   Shop
European Royal Residences
Gödöllõ város
MNV
Sisi út
Emberi Erõforrás Minisztérium
Magyar Nemzeti Galéria
MT Zrt
SZIL-HÁZ
Új Széchenyi terv
Magyar Nemzeti Múzeum
Turisztikai Egyesület
Gödöllõi Régió Turisztikai Honlapja
MÁV Nosztalgia Kft.
Zeneakadémia